Δωμάτια με θέα

Το Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού κτίστηκε το 1971 και εγκαινιάστηκε την 25-5-72 με πρώτο Διοικητή τον Αντιπλοίαρχο Β. Πατέλη Π.Ν. Την 1-7-72 το Θ.Α.Ν. δέχθηκε τους πρώτους παραθεριστές. Στο θέρετρο έχουν δικαίωμα παραθερισμού όλοι οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) καθώς και Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι Α' βαθμού του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα σχέδια του Θερέτρου ανήκουν στο τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη. Κάποια από τα σημαντικότερα έργα του γραφείου του οποίου ιδρυτής υπήρξε ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης είναι ο σχεδιασμός της Τέμα στη Γκάνα, το ρυθμιστικό σχέδιο της Βαγδάτης στο Ιράκ και του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, καθώς και πολλών πόλεων στις Η.Π.Α., μεταξύ των οποίων το Ντιτρόιτ και το Μαϊάμι. Στην Ελλάδα, ξεχωρίζουν έργα του όπως τα “Άσπρα Σπίτια” στη Βοιωτία, καθώς και ο οικισμός “Απολλώνιο” στο Πόρτο Ράφτη.

Τύπου Α

Τα δεκαπέντε (15) οικήματα τύπου Α διαθέτουν καθιστικό, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, WC με ντουζιέρα και βεράντα με θέα. Κάποια από τα οικήματα αυτής της κατηγορίας διαθέτουν επιπλέον ξενώνα που βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο κάτω από το κύριο οίκημα.

Τα οικήματα αυτής της κατηγορίας είναι πλήρως ανεξάρτητα μεταξύ τους, διαθέτουν κήπο με γκαζόν και θέα από τη βεράντα του καθιστικού.

Τύπου B

Τα εξήντα (60) οικήματα τύπου Β διαθέτουν καθιστικό, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο με ντουζιέρα και βεράντα με θέα προς τη θάλασσα.

Τα οικήματα αυτής της κατηγορίας βρίσκονται κατασκευασμένα σε συγκροτήματα των τεσσάρων οικημάτων. Ωστόσο το αρχιτεκτονικό σχέδιο του κάθε συγκροτήματος προσφέρει ιδιωτικότητα στους παραθεριστές καθώς το κάθε οίκημα βρίσκεται πιο μπροστά από το διπλανό του και έτσι δεν ευθυγραμμίζονται οι προσόψεις.

Τύπου Γ

Τα πενήντα επτά (57) οικήματα τύπου Γ διαθέτουν καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο με ντουζιέρα και βεράντα με θέα προς τη θάλασσα.

Τα οικήματα αυτής της κατηγορίας βρίσκονται επίσης κατασκευασμένα σε συγκροτήματα. Ωστόσο το αρχιτεκτονικό σχέδιο του κάθε συγκροτήματος όπως ακριβώς και στα τύπου Β, προσφέρει ιδιωτικότητα στους παραθεριστές του κάθε οικήματος.

Ξενοδοχείο Ξ1

Το Ξενοδοχείο Ξ1 διαθέτει σαράντα επτά (47) δίκλινα δωμάτια. Το κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει μπάνιο με ντουζιέρα και βεράντα με θέα προς τη θάλασσα.

Το Ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στις κοινόχρηστες δομές του Θερέτρου (χω΄ροι, εστίασης, κινηματογράφοι, mini market κτλ.) και την παραλία ενώ διαθέτει υποδομή για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ξενοδοχείο Ξ2

Το Ξενοδοχείο Ξ2 διαθέτει σαράντα επτά (47) δίκλινα δωμάτια. Το κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει μπάνιο με ντουζιέρα και βεράντα με θέα προς τη θάλασσα. Μπορεί να φιλοξενήσει και τρίτο άτομο εφόσον υποβληθεί έγκαιρα ανάλογο αίτημα.

Το Ξενοδοχείο Ξ2, όπως και το Ξ1, βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από τις κοινόχρηστες δομές του Θερέτρου (χω΄ροι εστίασης, κινηματογράφοι, mini market κτλ.) και την παραλία.

Ξενοδοχείο Ξ3

Το Ξενοδοχείο Ξ3 διαθέτει πενήντα τέσσερα (54) τετράκλινα δωμάτια. Το κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς χώρους ύπνου που ο καθένας περιλαμβάνει δύο κρεβάτια, ντουλάπα και κλιματιστικό. Επιπλέον υπάρχει το μπάνιο με ντουζιέρα, ένας πάγκος με ντουλάπια, ψυγείο και βεράντα με θέα προς τη θάλασσα.

Το Ξενοδοχείο Ξ3 διαθέτει στο υπόγειο του laundry με πλυντήρια / στεγνωτήρια.