Πολυεθνική Άσκηση AEGEAN SEAL 22-I

 Από την Δευτέρα 10 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL 22-Ι», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Ευβοϊκού κόλπου.

    Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και είχε ως κύριο αντικείμενο τις Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις και συγκεκριμένα τις προαποβατικές επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτόσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD/C-IED). Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών με προσωπικό και μέσα από το Βέλγιο, την Γερμανία, την Εσθονία, την Λετονία και την Πολωνία. Επιπρόσθετα, για τη διεξαγωγή των αντικειμένων της άσκησης, διατέθηκαν ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) και του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ).

    Στο πλαίσιο παρακολούθησης των δραστηριοτήτων της άσκησης, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, μετέβη στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ), όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΔΥΚ, Αντιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Νασόπουλο ΠΝ.

    H «AEGEAN SEAL» είναι άσκηση τύπου INVITEX που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ περιλαμβάνει τα ανωτέρω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων (UAV) και σύγχρονων μέσων. Η διεξαχθείσα άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Share post:

Σχετικές Αναρτήσεις

Eορτασμός της Αγίας Μαρίνας για το 2023

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός...

Eορτασμός της Αγίας Μαρίνας για το 2022

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε με όλες τις...

AEGEAN SEAL 2021

Από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου...

Εορτασμός Αγίας Μαρίνας για το 2021

Η τελετή εορτασμού της μνήμης της Αγίας Μαρίνας πραγματοποιήθηκε...